Ook in 2020 is een goede bedrijfswebsite cruciaal. Exact Online al aan je online ordersysteem gekoppeld? Mooi! Magento succesvol geüpdatet? Goed bezig! Maar in het afgelopen jaar is op het webvlak nog veel meer gebeurd. Nieuwe technologieën hebben zich aangediend en andere zijn steeds populairder geworden. Ze staan op punt van doorbraak, zou je kunnen zeggen. En waarschijnlijk gebeurt dat in 2020. In deze blog praten we je bij over dé technieken achter de website van 2020. Je zou dat trends kunnen noemen, maar dat klinkt toch iets te veel alsof ze op het uiterlijk gericht zijn. Niet dat een aantrekkelijke presentatie volgend jaar echt niet meer kan. Integendeel. Maar we praten je graag bij over de technologieën die al dat moois mogelijk maken. Neem samen met ons een kijkje onder de motorkap.Progressive web app


Allereerst: de website van nu is al enige tijd geen website meer, maar een app. Als bezoeker merk je dat misschien niet eens, zo gewoon is de webapp inmiddels. Dus is het tijd voor de volgende stap: de progressive web app of PWA. Deze maakt het verschil tussen een website en een ‘gewone’ (oftewel native) app nog kleiner. De PWA heeft namelijk functies die daarvóór alleen door native apps benut konden worden: pushberichten sturen bijvoorbeeld, of toegang krijgen tot je camera. Maar alleen met jouw toestemming natuurlijk. Fijn bijkomend voordeel: een progressive web app kan sneller – en dus goedkoper – ontwikkeld worden dan een native app.

Een andere aantrekkelijke optie is de offlinemodus. Wanneer je bijvoorbeeld een webshop hebt, hoeft een order niet verloren te gaan wanneer je klant opeens zijn internetverbinding kwijt is. Zodra die weer hersteld is, kan de bestelling gewoon worden afgerond, zonder dat alle gegevens opnieuw ingevoerd hoeven te worden. Klinkt nu misschien vooral als een stukje extra service, maar geloof ons maar: binnenkort is dit het nieuwe normaal. Hoezo, bestelling gewist omdat de wifi wegviel? Het is toch geen 2019 meer?

Vue.js


Wij zijn er enthousiast over en zijn daar niet de enigen in: Vue.js maakt een flinke opmars onder ontwikkelaars. Zij hebben het dan over een frontend-framework, wat wil zeggen dat Vue.js een handige manier is om het deel van website en apps vorm te geven waar gebruikers mee te maken hebben. Dat is dus de voorkant (goed onthouden voor wanneer je op een feestje met een programmeur praat!). Vue.js is ontwikkeld met het oog op gebruiksvriendelijkheid. De gebruiker treft veel moois aan, en de programmeur kan verschillende componenten combineren die hij niet meer vanaf het begin hoeft te programmeren en dat verkort het benodigde ontwikkeltraject. En natuurlijk zorgt Vue.js voor een responsief resultaat.

API


Een Google Maps-kaart met jouw bezoekadres op je contactpagina ken je wel. Dat werkt via de API van Google Maps. Maar wat is dat eigenlijk? Een API is een stukje software dat verschillende andere softwarepakketten met elkaar kan laten praten. Zo kunnen ze gegevens delen. Het Rijksmuseum heeft er eentje. De NOS heeft er eentje. Twitter ook. En ook jij kunt een API hebben. Als je bijvoorbeeld producten aanbiedt via verschillende (externe) webshops kan dat een hoop gedoe zijn: nieuwe prijslijst opsturen, nieuwe afbeeldingen, nieuwe producten… Maar wat als je gewoon centraal in je eigen CMS je producten kunt beheren? Dat zou veel werk schelen. En je raadt het al: dat kan met behulp van een API. Je applicaties draaien in de cloud en voor elk specialisme heb je een aparte service, maar dankzij de API’s kunnen die data gemakkelijk gedeeld worden, zodat bijvoorbeeld je site erover beschikt.

Maak je site 2020-proof!


En, wat denk je? Wil je je productinformatie of prijslijsten met derden delen of je site offline beschikbaar maken? Of ben je geïnteresseerd in andere manieren om je website naar het 2020-niveau laten tillen?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op om te horen wat we voor je kunnen betekenen om jouw site helemaal klaar te maken voor 2020.

Terug naar de homepagina