Maatwerk klinkt fijn en is dat ook. Wie een maatpak heeft, zal dat beamen: dat zit gewoon veel beter. Ook bedrijven die met maatwerksoftware werken zijn enthousiast. Die sluit namelijk veel beter aan bij de bedrijfsvoering. Maar maatwerk klinkt voor velen ook duur. Je moet er hoe dan ook meer voor betalen. Echter, de investering kan het waard zijn. Lees in deze blog waarom je niet op safe moet spelen met standaardsoftware. Oftewel: vijf redenen waarom maatwerk zich vaak laat terugbetalen.

1. Alles wat je nodig hebt

Maatwerksoftware is specifiek voor jouw bedrijf gemaakt en biedt dus alles wat je nodig hebt. Standaardsoftware zit vol functies die jouw bedrijf waarschijnlijk helemaal niet nodig heeft. Heb je bijvoorbeeld al eens uitgezocht welke functies de browser heeft waarmee je nu deze blog leest? Hoeveel daarvan gebruik je eigenlijk? Maatwerk betekent niet alleen dat je software alle functies krijgt die je nodig hebt, maar ook dat je niet hoeft te betalen voor iets dat je niet nodig hebt.

2. Je investeert één keer

Wie merkt dat zijn standaardsoftware tekortschiet, gaat op zoek naar oplossingen. Vaak kom je dan uit bij SaaS-oplossingen: Software as a Service, dus als dienst. SaaS biedt oplossingen voor diverse problemen, die je niet koopt maar huurt. Je moet dus ook gewoon een contract tekenen en om de zoveel tijd betalen. Met maatwerksoftware hoeft dat niet. Dat betekent bovendien dat je mogelijke problemen kunt voorkomen. Dat betekent ook dat je niet wéér een ander SaaS-contract moet afsluiten omdat er een nieuw, onvoorzien probleem is opgedoken.

3. Maatwerk is veiliger

Stel je voor dat jij en de rest van de buurt precies hetzelfde soort slot op jullie deuren hebben. Wanneer inbrekers het slot van je buurman hebben weten te kraken, ga er dan maar vanuit dat ze vroeger of later ook bij jou op bezoek komen. Voor software geldt hetzelfde. Wanneer des te meer bedrijven hetzelfde pakket gebruiken, wordt de kans aanzienlijk groter dat hackers het systeem kunnen binnendringen. De veiligheidsvoorzieningen worden bovendien aan jouw bedrijfseisen aangepast.

4. Efficiënter op de lange termijn

Veel mensen denken dat maatwerksoftware vanaf nul gebouwd wordt. Dat is niet zo. Er zijn solide basissen waarop gebouwd kan worden. Maatwerksoftware is daarnaast ook het koppelen van bestaande softwarepakketten. Anders kunnen die niet met elkaar communiceren, en daar verlies je veel tijd mee. Bovendien, geen enkel bedrijf werkt met maar één softwarepakket. Koppelingen zijn een goed voorbeeld van waarom je beter voor maatwerk kan gaan dan voor de standaard. Maar je gaat je bedrijfsvoering toch niet aanpassen aan wat standaardsoftware en -koppelingen bieden? Het is toch efficiënter – en dus op de lange termijn goedkoper – als de software aangepast wordt aan jouw bedrijf? Precies!

5. Elk bedrijf is immers uniek

Elk bedrijf is uniek. Anders hebben klanten geen reden om voor jou te kiezen, in plaats van je concurrent. Als je diensten en producten uniek zijn, is je bedrijfsvoering dat ook. Dat vraagt natuurlijk ook om maatwerksoftware, die precies aan kan sluiten op jouw unieke bedrijf. Hoe onderscheid je je nog van je concurrenten als je met dezelfde software moet werken, dus met dezelfde mogelijkheden? Durf verder te denken! Pazion is gespecialiseerd in maatwerk. Wil je weten welke maatwerksoftware we voor jouw bedrijf kunnen maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wat Pazion uniek maakt

Wat heeft Pazion dat onze concurrenten niet hebben? Denk dan zeker aan Sitepublisher 4, waar we trots op zijn. Dit is de basis van onze maatwerksoftware: het kan flexibel aangepast worden aan je wensen. Met Sitepublisher 4 kunnen we een webapplicatie op maat voor je bouwen. Of je zet het zelf in als flexibel, gebruiksvriendelijk cms. Zie het als ons flexibele gereedschap om jouw maatwerksoftware te maken. Verder lezen?

Terug naar de homepagina